top of page

Anna & Martin och Kören

Vår Konsert

190509

Skärm_Vänster.png
Skärm_Mitten_alt a.png
Skärm_Höger.png

Skärmar vid entrén

Bildspel före konserten (klicka på bildgalleriet så blir bilderna större)

Bilder till första set (klicka på fotot för större bild)

cohen-1.jpg

The Perfect Offering - Leonard Cohen

 

Bilden bygger på textstrofen "There is a crack in everything, that´s how the Light gets in". Kärlekens Ljus går inte stoppa. Det är aldrig becksvart, och i det trasiga, det lagade, det kantstötta letar sig ljuset in. Varje natt avslutas med en gryning.

får-1.jpg

Ring Them Bells - Bob Dylan

 

Låttexten är fylld av religiösa symboler. Fåraherden sover och bergen är fyllda av vilsna får. Jag tänker mig att människoflocken söker sig till varandra och söker tröst och skydd i värmen och närheten av varandra. Människorna kommer att vakna till ljudet av klockorna som ringer i kyrktornen och likt fårahjorden söka sig hem. Vi söker oss helt enkelt hem.

tall-1.jpg

Shaking the Tree - Peter Gabriel

 

Jag tänker att den maskulinga energin som förtrycker och begränsar till slut kommer falla. Den är oförmögen att stå emot kraften som skakar om. Träd efter träd kommer att falla.

biko-1.jpg

Biko - Peter Gabriel

 

Jag associerar till en obändig livskraft, till en i evighet levande själ, som jag föreställer mig som en låga som flödar i ljus. Jag tänker mig också att våra själar likt allt vatten är ett. Den lilla bäckfåran är en del av den stora floden som söker sig till det stora havet. Jag associerar också till vattnet som flödar ur Livets källa, vattnet som inte går att hejda, vattnet som urholkar sten. Jag tänker mig att folket och kärlekens budskap urholkar murens stenar. 

teo.png

Teo Torriate - Queen

Kärleken, denna längtan, här symboliserat av det blödande hjärtat. Hoppet om att vi trots allt ska hålla fast vid varandra.

Vinterkonserter

December 2019

Vinterkonsert_affisch_edited.jpg

Konsertaffisch, Vinterkonserter på Maj12:an, 2019 

Klicka på bildgalleriet så blir bilderna större.

lesege.png
bottom of page