top of page
Sök
  • frittepalmqvist

Gropen, väggen och vägen


Rotvälta

För snart två år sen kraschade jag, mentalt och fysiskt. Väggen reste sig. Gropen öppnade sig. Det finns många uttryck för det jag fick uppleva. När jag var som längst ner hade jag svårt att se hur jag skulle få upp hjulen på vägbanan igen. Men, jag har en envishet och beslutsamhet i mig. Jag har likaså en obändig tro på Livet, att Det Stora ser mina behov bättre än jag själv. Att odla en tillit och ett hopp har varit en viktig del i återhämtningen och återkomsten. Sen, å detta är viktigt, det stöd jag fått av morsan och farsan går utöver det mesta.


Efter några månaders deltidsarbete började jag arbeta heltid den första april 2018. Det har varit en resa att återskapa mig själv. Inte till den jag var, utan till den jag är på väg att bli. Alla dagar har inte varit busenkla, det har varit skakigt då och då. Men, jag har haft mitt fokus klart för mig. Ta mig till jobbet varje dag, göra jobbet så bra jag kunnat och sen hem å vila. För att nästa dag ta mig till jobbet igen. Fötterna i golvet varje dag. Å jag har sett fram emot att komma till jobbet - varje dag! Den gåvan fick jag.


Det finns så mycket jag skulle kunna berätta om den här upplevelsen. Jag närmar mig känslan av att vara tacksam för det brutala uppvaknande Livet bjöd mig på. För jag hade inte lyssnat tillräckligt noga innan.Vägen fram

Min vän, i den allra största ödmjukhet vill jag säga dig detta. Lyssna på Livet. Lyssna på de signaler du får. Dra i handbromsen i tid. Ta hand om dig. Tänk snälla tankar om dig själv. Vi måste inte maximera, det räcker gott och väl att optimera (Good enough duger!). Vila, vila och vila. Å när du tror att du har vilat klart, vila litet till. Ta inte över andras ansvar. Dra dina gränser. Lär dig att det är ok att bara gå. Ta inte skit, visa dig själv respekten att markera. Vänligt, men beslutsamt, res dig upp å gå - det är ok. Kompensera inte för andras brister. Var ärlig mot dig själv och andra. Omge dig med människor som vill dig väl. Placera dig i sammanhang där du känner dig hemma. Det är inte säkert att din närmsta familj är de du växte upp med. Lär dig konsten att acceptera andras val och beslut. Ta emot hjälp. Lär dig av andras misstag, du hinner inte göra alla själv. Försök glädjas åt livet, odla din tacksamhet. Jobbet är en del av helheten, inte helheten. Hitta det som skänker glädje. Å, det viktigaste av allt, älska dig själv. Gör dig själv till din bästa vän.


Å bara för att vi ska vara överens - jag har inga illusioner om att jag vet hur du ska hantera ditt liv. Det vet bara du själv.


Jag har två födelsedagar. Den dag jag föddes och den dag jag förstod varför. Jag lever inte för att jobba, men den första april 2018 började ett lugn växa i mig. I nån mening föddes jag där och då. Idag har jag arbetat heltid i ett år - det är värt att fira!


Så, till sist, ha en rackarns bra kväll alla ni därute! Ta hand om dig! Lova!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


lesege.png
bottom of page